NL CD Perserij Belgie UK DE

A division of
Replifact Media bv

BEL VOOR DE LAAGSTE PRIJS: 0497-645525

25 jaar cd-fabriek

In een tijd waar muziekstreamingdiensten hoogtij vieren, is het lastig voor te stellen dat een cd perserij het hoofd nog boven water kan houden. Toch lijkt de CD Fabriek in Bladel nog altijd maar weinig te lijden te hebben van de online mogelijkheden op muziekgebied. “Sterker nog, in 2017 hadden wij de meeste orders sinds dat we in 1993 met onze onderneming begonnen.” Aan het woord is Johan Keijers van de CD Fabriek in Bladel. In 2018 bestaat het bedrijf 25 jaar. En dat leek ons een goede reden om eens wat meer over dit bedrijf te weten te komen.

Waar houden jullie je bij de CD Fabriek vooral mee bezig?
“Ons bedrijf is gespecialiseerd in digitale media en wel in de breedste zin van het woord. We houden ons bezig met dvd’s en cd’s persen. Daarnaast leveren we ook gepersonaliseerde USB-sticks en vinyl.”

Waar ligt jullie kracht?
“Ons sterke punt is al sinds jaar en dag dat wij ons altijd voor iedereen inzetten. Of het nu gevierde artiesten of juist beginnende bands zijn. En of het om een grote of juist een kleine oplage cd’s of dvd’s gaat. Klanten kunnen bij ons al terecht voor het cd persen bij een oplage vanaf 50 stuks. Compleet met professioneel drukwerk. En grote oplages van 25.000 stuks kunnen we op elke plaats in Nederland binnen drie werkdagen leveren. Een afspraak inplannen in onze fabriek is ook geen enkel probleem. We zijn transparant en persoonlijk: daar ligt onze kracht. Daarnaast weten we veel over de distributie, downloads en het pluggen van een cd en tips hierover geven we graag aan de artiesten mee.”

Zijn er bekende personen of artiesten waar jullie voor werken?
“In principe werken wij voor iedereen die onze dienstverlening nodig heeft. Maar om wat aansprekende namen te noemen voor de beeldvorming: denk aan onder andere Andre Rieu, Rowwen Hèze, Frans Duijts, Doe Maar, Jandino en nog heel veel anderen.”

Hebben jullie last van concurrentie binnen de branche?
“Er zijn diverse andere aanbieders op de markt die zich ook bezighouden met cd persen of een eigen cd perserij hebben. Maar dat is geen probleem natuurlijk. We zijn al heel lang een eigen en zelfstandige cd perserij en maken al die tijd onderdeel uit van Replifact BV. We persen onze cd’s, dvd’s en andere digitale media zelf en ook onze glasmasters maken we zelf. Dat is voor onze klanten wel zo makkelijk en zo hoeven zij niet met een tussenpersoon te werken. Sinds begin 2016 maken we ook zelf het drukwerk, zoals de dvd inlay, de cd wallet en hoesjes voor in een jewelcase. En ook voor posters rondom een cd- of dvd-presentatie kun je uitstekend bij ons terecht. We doen dus alles in eigen huis waardoor we soms al binnen 24 uur kunnen leveren!”

Heb je de markt in de loop van de jaren zien veranderen?
“Kijk, we weten allemaal dat de artiesten van tegenwoordig veel gebruikmaken van online streamingdiensten en dat ze minder cd’s verkopen dan jaren geleden. Maar onze orderportefeuille is nog nooit zo groot geweest als in 2017. Natuurlijk is de gemiddelde oplage wel kleiner, zeker bij muziekcd’s en –dvd’s. Maar bij speciale producten is de oplage doorgaans nog wel flink groot. Zo hebben we in december 2017 een aantal items voor een winkelwarenhuis geleverd met kerst- en sinterklaasliedjes. En vergeet trouwens ook de digitale luisterboeken niet. Die worden ook steeds populairder!“

Maar kan ik als moderne artiest dan nog wel bij jullie terecht?
“Uiteraard! We zijn bekend met de vele mogelijkheden om een product aan de man te brengen. Denk daarbij aan Spotify, iTunes en YouTube. Wij melden je product aan bij alle belangrijke downloadsites. Maar als promotie blijft een cd of dvd in een professionele verpakking (inclusief boekje) toch nog altijd enorm belangrijk. Vergeet ook niet dat artiesten nog veel cd’s verkopen bij hun live optredens. Of via het internet in onze eigen cd shop of bij winkels als Bol.com. De barcode van €45,- die je daarvoor nodig hebt, ontvang je bij ons gratis.”

Het mag duidelijk zijn: de CD Fabriek gaat verder waar andere partijen stoppen. En dat nu al 25 jaar! En omdat de CD Fabriek iets te vieren heeft, kan je nu een leuk cadeautje verzilveren. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar aanbieding@cdfabriek.nl.